Orkest

Het orkest van de WSKOV bestaat uit ongeveer 30 leden, voornamelijk studenten, die het leuk vinden om samen muziek te maken. De jonge doch ervaren musicus Frank Adams is dirigent van het orkest. Hij is in november 2010 cum laude afgestudeerd op het conservatorium in Utrecht in orkestdirectie en heeft ons en talloze project sindsdien begeleid.

Het verenigingsjaar bestaat uit 2 seizoenen: een kerst- en een lenteseizoen. Voor beide seizoenen wordt een repertoire samengesteld door een muziekcommissie en de dirigent. We proberen altijd een groot werk (symfonie), een solowerk en eventueel een kleiner werk (ouverture, symfonisch gedicht) uit te voeren. Ook wordt er altijd een werk samen met het koor uitgevoerd. Voor het solowerk proberen we een getalenteerde conservatoriumstudent te regelen.

Naast kerst- en lenteconcerten worden er ook extra concerten gegeven. Zo spelen we bijvoorbeeld elk jaar op de markt in Wageningen tijdens het straattheaterfestival van de Algemene Introductie Dagen (AID), is er elk jaar een concert in samenwerking met de Pantarijn en omhullen we plechtige gelegenheden van de universiteit met muziek. Ook zijn er ensembles die wel vaker optreden.

Het orkest repeteert elke dinsdagavond van 19.30u tot 22.15u in de Aula van Wageningen Universiteit (Generaal Foulkesweg 1). Na afloop van de repetitie borrelen we na in een gezellige ruimte die we tot onze beschikking hebben. Naast de repetities op dinsdagavond wordt er ook een repetitieweekend georganiseerd, dat plaatsvindt in Otterlo. Dit is altijd een goede gelegenheid om de gehele vereniging te leren kennen. Naast repetities met het hele orkest vinden er ook groepsrepetities plaats en gezamenlijke repetities met het koor.

Als je er over denkt lid te worden ben je altijd welkom om een keer een repetitie mee te komen doen.

Er worden ook veel activiteiten georganiseerd naast de repetities. Kijk hiervoor bij het kopje activiteiten in het menu hierboven. Voor vragen over het orkest kun je mailen naar onze commissaris orkest.