Koor

Het koor van de Wageningse Studenten Koor en Orkest Vereniging (WSKOV) bestaat uit ongeveer 50 leden en wordt sinds september 2015 begeleid door dirigent Krista Audere (zie voor meer informatie haar biografie). We zijn altijd op zoek naar meer leden! Momenteel zijn we vooral op zoek naar mannen (tenoren en bassen).

We zijn een internationaal georiënteerd studenten koor, in principe open voor studenten (ook PhD studenten) in Wageningen en omgeving. Ons repertoire bestaat uit klassieke muziek, welke heel divers is in stijl, componisten, taal en jaartal. We zingen vier- tot achtstemmige stukken in sopraan, alt, tenor en baspartijen.

Elk half jaar studeren we een nieuw repertoire in voor twee concerten aan het einde van het seizoen. In het kerstseizoen (september-december) zingen we vooral religieuze muziek. In het lenteseizoen (januari-juni) is onze muziek meer seculier en wordt er ook wereldmuziek gezongen. We zingen a capella muziek, koorstukken met pianobegeleiding en een gezamenlijk werk met het orkest. Repetities zijn in het Engels en worden geleid door een professionele dirigent, Krista Audere.

Repetities zijn elke donderdag van 19.30-22.00 in de Aula van Wageningen Universiteit (Generaal Foulkesweg 1). Naast de repetities op donderdag hebben we ook elk seizoen een repetitieweekend, waarin repeteren en gezelligheid hand in hand gaan.

We  hebben ook een eigen verenigingsgebouw, Klankrijk, achter de Aula. Hier drinken we koffie en thee in de pauze van de repetitie, hebben we feestjes en workshops. Er zijn in dit gebouw ook twee kamers met piano. Als WSKOV lid kun je deze ruimtes gratis gebruiken. Ook als niet-lid kun je deze zaaltjes gebruiken. Vraag de commissaris koor voor meer informatie.

Behalve muziek, zijn we ook serieus over gezelligheid! Na elke repetitie blijven we naborrelen in ons eigen gebouw: Klankrijk. We hebben ook veel leuke activiteiten. Kom bij het koor en je krijgt er een hoop vrienden bij!
Aan het begin van elk seizoen hebben we open repetities waar je een kijkje kan komen nemen en ervaren hoe het is om in ons koor te zingen! Als je deze gemist hebt, maar toch mee wil doen of als je andere vragen hebt: neem contact op met onze commissaris koor.